Symposium Kind en Geloof

Woorden van waarde

Het hoogste Woord voor het kleinste kind.

“Wat doet God eigenlijk in de hemel?”
''Waarom geloven de buren niet in de Heere?''
“Hoe heeft God ons konijn gemaakt?”
“Waarom laat Hij mensen ziek worden?”

Kinderen zijn vaak heel open en eerlijk in hun vragen over de Heere God en de Bijbel. Wat vertel je wel en wat niet? Welk Godsbeeld en mensbeeld geef je mee met je antwoord? En hoe breng ik de soms moeilijke woorden dicht bij het hart? Wat is de waarde van het vertellen over zonde en genade? Tijdens dit symposium gaan we horen van het belang van waardevol onderwijzen uit de Bijbel aan (kleine) kinderen.

Wat is het fijn om kinderen te vertellen uit de Bijbel en belangrijke kernwoorden door te geven. Woorden van waarde die al belangrijk zijn voor het kleinste kind in allerlei situaties. 

Over dit belangrijke thema organiseert Evangeliestek samen met Driestar hogeschool, de Theologische Universiteit Apeldoorn en de Bond Hervormde Zondagsscholen op D.V. vrijdag 28 september voor de derde keer een symposium. Dr. A.J. Kunz en Nieske Selles-ten Brinke zullen de hoofdlezingen verzorgen.

Het symposium duurt van 15:30 tot 20:30 uur en vindt plaats in het gebouw van Driestar educatief in Gouda. Ook is het mogelijk om een deel van het symposium bij te wonen. 

Klik voor meer informatie en aanmelden een van de subkopjes aan in het menu.  

 

Tijdens dit symposium worden ouders, ambtsdragers, kinderwerkers (leidinggevenden kinderclub, evangelisatiewerk en zondagsschool), en leerkrachten toegerust,  bemoedigd om de Bijbelse opvoeding van kinderen vorm en inhoud te geven.

Tip: plaats een bericht in uw kerkblad!

  • Download hier de tekst die uw in uw kerkblad kunt plaatsen.
  • Download hier de flyer