Terugblik toerustingsavonden

Terugblik toerustingsavonden: Alles draait om de Boodschap!

Op 26 maart en 7 april zijn er twee toerustingsavonden georganiseerd voor kinderwerkers. Het thema was: ‘Alles draait om de Boodschap!’. Op deze avond heeft IKEG (Internationaal Kinder Evangelisatie Genootschap) een bijdrage geleverd aan de lezing en de workshops. De twee avonden zijn door zo'n 100 kinderwerkers bezocht uit verschillende kerken en plaatsen uit het hele land.

De lezing, met als thema: 'Alles draait om de Boodschap!' werd gehouden door Marius Storm (directeur IKEG). Van belang is de vraag: Welke principes/uitgangspunten hanteer je in het kinder(evangelisatie)werk? De nieuwe VakantieBijbelWeek-methode 'Echt Vrij' werd gepresenteerd. Deze methode is gebasseerd op de uitganspunten van IKEG.

Workshops 
De twee workshops hadden als inhoud: 'Hoe leg ik het Evangelie uit aan een kind?' door ds. Marius Storm en 'Het aanleren van Bijbelteksten' door Anneke Breet (IKEG-medewerker).

We mogen terugzien op mooie avonden waarin nagedacht werd over het doorgeven van de Boodschap aan kinderen. Er werd tot nadenken gezet en praktische handvatten gegeven om verder te kunnen in de praktijk van kinderwerk en kinderevangelisatiewerk.

Foto’s en video 
Bekijk de foto’s van de toerustingsavond in Nieuw-Lekkerland. Deze avond is opgenomen door Geloofstoerusting. De lezing en de workshops zijn terug te kijken.

 

  • 08-04-2015